Sivas Kebabı

Sivas Kebabı

 Malzemeler:

- Yarım kilo kuşbaşı et

- 1 kg patlıcan

- Yarım kilo yeşil biber

- 1 kg domates

- 1 adet büyük boy soğan

- 1 demet maydanoz

- 1 yemek kaşığı domates salçası
 

Yapılışı:

İlk olarak patlacanlırımızı çizgili sekilde soyuyoruz.Daha sonra yuvarlak şekilde daireler halinde doğruyarak tuzlu suyun içine acısı gitmesi için atıyoruz.Daha sonra biberimizi yıkadıktan sonra onlarıda yuvarlak şekilde doğruyoruz.Daha sonra domasteslerimizide yıkadıkatan sonra onlarıda dailer şeklinde doğruyoruz.Daha sonra patlıcanlarımızı tuzlu sudan çıkarıp duru su ile yıkayıp süzüyoruz.Daha sonra kızartma tenceresine sıvı yağ koyarak patlaıcanlarımzı ve biberlerimizi kızartıyoruz.Daha sonra başka bir tencereye kuş başı şekilinde doğranmış etimizi koyarak su ekleyerek etlerimizi haşlıyoruz.Etimiz haşlandıktan sonra üzerine bir yemek kaşığı tereyağı ilave edip etimizi yağda bir kaç dakika kavuruyoruz.Daha sonra bir adet iri soğanımızı incecik kıyma şelinde doğrayarak etimizin üzerine ilave ediyoruz.Et ve soğanımız kavrulduktan sonra üzerine patlıcanlarımzıı ve domasteslerimizi sırayla bir patlıcan,bir domates olarak diziyoruz.Üzrinde kızartılmış olan biberimizide ekleyip  iseteğe bağlı olarak tuz ve baharat ekleyip salçalı su yapıp yemeğimizin üzerine döküp yemeğimizi kaynayana kadar yüksek ateşte kaynatıyoruz.Daha sonra kaynayan yemeğimizi yavaş ateşe alıp yemeğimizi pişme aşamasına getiriyoruz.Son olarak yemeğimizin servis aşamasında üzerine mayonuzumuzu incecik kıyıp yemeğimiz servis aşamasına getiriyoruz...

Tepkini göster

0 love1